fbpx

kontakt@pozatrasa.pl
+48 22 350 73 46

Polityka Prywatności

Drogi Użytkowniku/Użytkowniczko!

 

Jako że dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuła/czuł się komfortowo, poniżej przedstawiamy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez Poza Trasą Adventure Twoich danych osobowych oraz o plikach cookies.

Informacje zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

 

1.     ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

Administratorem danych osobowych zawartych na stronie jest Poza Trasą Adventure Łukasz Odzimek z siedzibą w Częstochowie przy ul. Mieszka Starego 4/2, REGON: 381269280, NIP: 5732393214.

Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych, napisz do nas na adres e-mail: kontakt@pozatrasa.pl

 

2.     DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ

Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne. W poniższej tabeli znajdziesz informacje dotyczące przetwarzania przez Poza Trasą Adventure Twoich danych osobowych w związku z  Serwisem

 

DZIAŁANIE

CEL PRZETWARZANIA

PODSTAWA PRZETWARZANIA

Zapis na newsletter/ czynności zmierzające do zapisu na newsletterwysyłanie ofert z wyjazdami, informacjami o firmie, poradami, artykułami i zdjęciami dotyczącymi podróżyumowa o świadczenie usługi newsletter lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia (art. 6 ust. 1lit. b RODO)
Wzięcie udziału w ankietach dotyczących wyjazdów oraz naszych usługumożliwienie dostosowania oferty do potrzeb Użytkownikówprawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu prowadzenia badań satysfakcji (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
Zainicjowanie kontaktu przez Użytkownika (np. W celu zadania pytania) poprzez formularz kontaktowyobsługa zapytań lub zgłoszeńprawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu prowadzenia komunikacji (art. 6 ust. 1 lit f RODO) - jeśli zapytanie  lub zgłoszenie nie ma związku z umową
umowa o świadczenie usługi lub działania podejmowane na żądanie Użytkownika, zmierzające do jej zawarcia (art.6 ust. 1 lit b RODO) - jeżeli zapytanie lub zgłoszenie pozostaje w związku z umową
Wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przez administratora marketingu bezpośredniegomarketing bezpośredni polegający na wyświetlaniu spersonalizowanych reklamprawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych Użytkownika we wskazanym w poprzedniej kolumnie celu (art.6 ust.1  Lit. F RODO1)
Wejście na stronę Serwisu z ustawieniami przeglądarki zezwalającymi na prowadzenie przez administratora działań analitycznychanaliza sposobu korzystania i poruszania się Użytkownika po stronie internetowej serwisu, celem dostosowania strony do potrzeb i zachowań Użytkownikówprawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych Użytkownika we wskazanym w poprzedniej kolumnie celu (art.6 ust.1  Lit. F RODO1)

 

3.     PUBLIKOWANIE DANYCH

Jeśli wyrazisz zgodę  na wykorzystanie Twojej opinii o naszych wyprawach lub usługach, pamiętaj, że w każdej chwili możesz ją cofnąć. Dane będą przetwarzane do chwili cofnięcia przez Ciebie zgody i jest to zgodne z prawem.

Twoje dane:

  • zawarte w treści opinii – jeśli je tam umieścisz,
  • Twoje imię i nazwisko
  • Twój awatar (którym może być także Twoje zdjęcie),

będą widoczne dla innych Użytkowników Serwisu.

Adres e-mail – nie  będzie publikowany, chyba że znajdzie się on w treści, o której mowa  powyżej.

 

4.     PROFILOWANIE

W ramach Serwisu dokonujemy profilowania. Oczywiście, jeżeli ustawienia Twojej przeglądarki zezwalają na takie działania. Profilowanie owo polega na automatycznej ocenie, jakimi typami podróży lub usługami możesz być zainteresowany, wykorzystując do tego informacje o wyświetlanych przez Ciebie treściach. Dzięki temu, reklamy oferowanych przez nas wyjazdów lub usług wyświetlane w ramach usług internetowych (w tym newsletter) z których korzystasz, będą bardziej dostosowane do Ciebie i Twoich potrzeb.

Profilowanie, którego dokonujemy, nie skutkuje podejmowaniem decyzji wywołujących wobec Ciebie skutki prawne lub wpływających na Ciebie w podobnie istotny sposób.

 

5.    DZIAŁANIA ANALITYCZNE

W ramach działalności Serwisu prowadzimy działania analityczne, które mają na celu zwiększenie jego intuicyjności i przystępności. Oczywiście, jeżeli ustawienia Twojej przeglądarki zezwalają na takie działania. W ramach analizy będziemy brać pod uwagę sposób w jaki poruszasz się po naszej stronie – np. Jak długo czasu spędzasz na danej podstronie, czy  w jakie miejsca na naszej stronie klikasz. Dzięki temu możemy dostosować układ i wygląd Serwisu oraz zamieszczać w nim treści idealnie dopasowane do potrzeb Użytkowników.

6.     BEZPIECZEŃSTWO DANYCH

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Dane osobowe pozostawione przez stronę WWW nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

 

7.     TWOJE  UPRAWNIENIA

Przysługuje  Ci  prawo  żądania:

  • dostępu do Twoich danych osobowych (art. 15 RODO),
  • ich sprostowania (art. 16 RODO),
  • usunięcia (art. 17 RODO),
  • ograniczenia przetwarzania (art. 18 RODO),
  • żądania przeniesienia danych do innego administratora (art. 20 RODO).

A także prawo wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:

  • z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją ( 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. na realizowanych przez nas prawnie uzasadnionych interesach, w tym profilowania: art. 21 ust. 1 RODO);
  • jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim (art. 21 2 RODO).

Jeśli chcesz skorzystać ze swoich, spraw skontaktuj się z nami pod adresem: kontakt@pozatrasa.pl

Jeżeli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

8.     CIASTECZKA

Strona Poza Trasą Adventure, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:

  • są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu);
  • umożliwiają in, korzystanie ze wszystkich dostępnych dla Ciebie funkcji Serwisu;
  • nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia.

 

Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:

  • usunąć pliki cookies,
  • blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości.

W tym Serwisie ciasteczka wykorzystywane są w celu:

  • zapamiętywania informacji o Twojej sesji,
  • statystycznych,
  • marketingowych,
  • udostępniania funkcji

 

Więcej informacji nt. Polityki Cookies znajdziesz tu: https://pozatrasa.pl/polityka-cookies/

 

9.     OGRANICZENIE ODPOWIEDZIALNOŚCI

W Serwisie oraz w wysyłanym newsletterze mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od naszej strony WWW i nie są w żaden sposób nadzorowane przez stronę www.pozatrasa.pl. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

 

10.   ZMIANA POLITYKI PRYWATNOŚCI

Poza Trasą Adventure zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności. Nowa polityka prywatności obowiązuje Użytkowników od momentu udostępnienia na stronie www.pozatrasa.pl